01 november 2007

Sveriges marksända nät helt digitaliserat

Enligt frekvenstabellen på Teracoms hemsida är nu Sveriges marksända tv-nät digitaliserat, även samtliga mindre slavsändare och de tidigare 2-veckors extrasändningarna av analog SVT1, som alltså var till för att framförallt informera långtidsvistande semesterresenärer och dylikt, som kan ha missat att övergången ägt rum i deras område.

Besked från Comhem under 2008?
Senast 1 februari förväntar jag mig att ComHem kommer att presentera någon plan för deras nästa generations digital-tv med EuroDOCSIS 3.0-tekniken. Jag kan förstås ha fel, men något säger mig att deras propaganda i digital-tv-övergången har sina skäl. Kan det isåfall vara den nya DOCSIS-tekniken som är den riktiga bakomliggande orsaken? Något lurt är det iaf och 2008 väntar jag mig att det blir ett särskilt spännande år för TV-branschen. Men, någon LCD-tv som årets julklapp blir det nog inte en repris av i Sverige på ett par år till.. eller?