06 september 2009

Digital spegling upphör delvis 15 november - Umeå

Uppdaterad!
Hos Bostaden AB i Umeå upphör delvis digital spegling av kabelnätets tv-kanaler fr om 15 november 2009. Bostaden uppmanar speglingskunder att avvakta med inköp av ny digitalbox tills mer information finns att tillgå om förändringarna som sker när speglingen upphör. Notera följande: denna förändring berör INTE Boxer-kunder.

Personligen hoppas jag få se fler tv-kanaler och kanalpaket hos SveSat Choice. Viktiga kanaler, så som National Geographic Channel, Discovery Science, Discovery World, Discovery Travel & Living, Animal Planet och ZTV saknas i dagsläget. På plussidan finns TV4 Komedi, TV4 Guld och TV4 Science Fiction. SveSat Choice är en av få tv-leverantörer som levererar den kanaluppställningen från TV4. Det är bara att tacka och ta emot!

Som en av mycket få kabeltv-leverantörer har de ordnat så att kortavgiften faktureras månadsvis á 33 kr. Detta till skillnad från ComHem och de flesta (dock inte alla) kabelhushåll hos Canal Digital som fakturerar den halvårsvis respektive kvartalsvis. Det sistnämnda gäller alltså Canal Digitals kabelhushåll som idag saknar tillgång till Pluspaketet och Totalpaketet.

Jag uppmanar även själv andra människor att avvakta med digitalboxinköp tills Bostaden har gått ut med ny information. Sedan återstår det att se vad SveSat Choice gör med deras abonnemang, digitalboxar och kanalpaket.

TV-kanaler som förblir okodade:
SVT-kanalerna går att ta emot med DVB-C-mottagare utan programkort.

TV4 går också bra.
TV6 går också bra.
Eurosport går också bra att se utan programkort.
MTV går också bra att se utan programkort.
Discovery Channel går också bra att se utan programkort.

Ume-TV går bra att se utan programkort (detta regleras av svensk lag!).
Info-TV från Bostaden är absolut okodad. Går alltid att se utan programkort.

Stay tuned!