30 mars 2009

Boxer Max frivisas 3-5 april 2009

När klockan går från 23:59 på torsdagsnatten, till 00:00 och dagen blir till fredag, börjar Boxer frivisa sitt fullständiga standardutbud (Boxer Max) till alla hushåll som tar emot sin tv-signal via marknätet, fram till söndagen samma tid (signalen blir betal-tv på söndag så fort som det slår över från 23:59 till måndag klockan 00:00).

Inget programkort behövs medan kanalerna frivisas. Har man sin digitalbox inkopplad (eller en digitalmottagare inbyggd i en modern TV) och redan idag tittar på SVTs kanaler, TV4, TV6, etc - då är man förberedd att börja titta på Boxer Max-utbudet. Det kan tilläggas att även Disney Channel är en del av Boxer Max.

Personlig kommentar
Det här är andra gången som Boxer frivisar deras utbud. Dock var det tal om “tekniska problem” förra gången det inträffade - ungefär ett kvartal sedan - och den gången kunde man även se kanalerna från Boxers utbud av Canal+ okodade. När det nu är dags för den första officiella frivisningen så skyltas det med 10-årsjubileum som bakomliggande anledning. Boxer började nämligen sina utsändningar redan 1999, med starkt begränsad täckning.

Aktuell täckning för marknätet
Idag når Boxer ut till mer än 98 % av landets hushåll med majoriteten av utbudet. Vissa kanaler är inte utbyggda på alla orter ännu, men omfattar redan 90 % i täckning, samtidigt som täckningen blir större varje vecka. Utöver det utbud som Boxer styr över, finns också SVT HD och TV Finland. De kanalerna går dock bara att ta emot i områden som omfattas av Mälardalen.