26 juni 2007

SVT Väst kör hårt med HDTV

För en stund sedan läste jag ett pressmeddelande. I Göteborg går SVT Väst över till en ny studio som är helt digitalt kapabel. Det kommer att bli fler produktioner i höst, cirka september, för SVT HD-kanalen. Citat:

"Bland annat kommer På spåret, Filmkrönikan, Carin 21:30, filmatiseringen av Camilla Läckbergs deckare Isprinsessan och Predikanten och SVT:s nya följetong Andra Avenyn att produceras och visas i HDTV."

Det tycker jag låter bra. Personligen är jag inte peppad för SVT HD så här långt eftersom jag inte har rimlig möjlighet att se kanalen än. Det är däremot mycket möjligt att jag kommer kunna se den under 2008 om de marksända sändningarna i Västerbotten får en 5:e och 6:e MUX installerad. Både ComHem och Canal Digital erbjuder kanalen i dagsläget, men jag har bara stöd att ta emot marksända HD-signaler i dagsläget. Är inte intresserad av att lägga ut pengar på MPEG4-mottagning för andra DVB-standarder än DVB-T, tills marknaden ser annorlunda ut (läs: att det finns ett moget utbud av kanaler redo).